tisdag 30 november 2010

Vit helg i Köpenhamn

Inte vit i meningen alkoholfri, utan på grund av det härligt vintriga snöandet som på pågick i princip hela helgen, med ett kortare avbrott under söndag förmiddag. Jag hade lyckats dra på mig en förkylning innan och var på grund av det inte så överdrivet pigg på att jaga runt staden för att dricka öl hela helgen. Det blev dock ett fredagsbesök på Nörrebro Bryghus där Crooked Moon-Sören försökte brygga öl samtidigt som en grupp med ett 30-tal, tomteutklädda, till synes helt ointresserade, människor var inbokade på ett bryggeribesök med provsmakning. Tomtarna måste ha haft ett pressat schema, för jag tror nog aldrig jag sett en provsmakning gå så fort och med så många fulla glas kvar när de kvickt tomtade iväg ut i snöstormen, inte trippandes lätt på tårna, men med bestämda kliv. Sören såg väl sådär smått road ut och verkade mest tycka att de utklädda tomtarna var i vägen. En god burgare och några dito öl blev det för egen del.

I ölväg blev det sedan en rätt så lugn helg, med lite Nörrebro-öl från rummets minibar och lite sippande i hotellobbyn. Naturligtvis fyllde jag även säcken med lite gott från Ölbutikken och svängde in en tur till det äldre paret på Barley Wine.

Summerat en väldigt trevlig miniresa, första familjesemestern dessutom. Lite träning inför långsemester i Kanade över jul samt San Francisco Beer Week i februari dit även frun och lille Charlie följer med.


2 kommentarer:

  1. Hur många julklappar fick tomten med sig till sin bror från butikken då :)

    SvaraRadera
  2. Var med i dagens trailer och vinn en länkning :)
    Mer info på min blogg hur du gör :)

    SvaraRadera