söndag 3 juli 2011

Infekterad Punk IPA på burk.

BrewDogs nya version av Punk IPA är riktigt bra. Passar helt perfekt i den sommarhetta som lagt sig över Göteborg. Ett antal flaskor och burkar har tömts. Jag rekommenderade en kollega att köpa ett gäng och han återkom någon vecka senare efter att ha inhandlat ett par fyrpack burkar och druckit någraav dessa. Hans omdöme var hårt: "Den är ju inte alls lika bra som innan, smakar mest kattpiss och stall så jag köper nog inte den igen" tyckte han. Konstigt, tyckte jag, som inte alls kunde identifiera de öl jag druckit på det viset. Fram till förra veckan. Klockren brettanomycesinfektion som tagit över fullständigt. Måste ha varit detta han druckit. I går köpte min bror ett fyrpack och en burk öppnades. Exakt samma infekterade öl. Då ölen har samma datummärkning, bäst före 11 nov 11 misstänker jag att något kan ha hänt med denna batch hos bryggeriet. I morgon blir det i alla fall reklamation hos Systembolaget. Är det fler som märkt av några infekterade burkar märkta 11 nov 11?

14 kommentarer:

 1. Den första burken jag drack var också kass, sedan dess har jag dock druckit ett flertal bra burkar. Jag blev först sjukt besviken på nya receptet innan jag misstänkte att det måste ha varit något fel... Tyvärr var jag inte duktig nog att skriva ner datummärkningen.

  SvaraRadera
 2. Jag har nog samma problem med mitt nuvarande 4-pack jag köpte. Skall kolla datum när jag kommer hem.

  -Jimmy

  SvaraRadera
 3. Senaste laddningen jag köpte hade BF 11 nov 11, men de jag druckit därifrån har varit bra. Jag har dock en burk kvar som har stått någon vecka i kylen, så jag får kolla om den fortfarande är OK.

  SvaraRadera
 4. Jag fick tillbaka mina pengar för de reklamerade burkarna, helt i ordning. Däremot kändes det inte som jag fick någon respons alls när jag försökte förklara att det säkert är fler burkar det är fel på och att de som stod ute i butiken kanske borde plockas in på lagret i stället. Blev mest ignorerad och personalen fortsatte i stället snabbt att hjälpa övriga kunder. Hoppas att min känsla var felaktig och att det någonstans noterats och förs vidare att det finns brett-infekterade öl.
  Tänkte köpa ett nytt fyrpack men samtliga i butiken var datummärkta 11 nov 11 så jag avstod hellre...

  SvaraRadera
 5. Har också hört liknande om burkölen, tur du skrev om det nu så att man kan säga till dessa att de "inte är ensamma". Trist bemötande från SB dock, lite så som det brukar, de tror inte man vet vad man pratar om typ

  SvaraRadera
 6. Det var ganska så uppenbart fel. Hur gick det med att tjafsa på Nordstan bror?

  SvaraRadera
 7. Kolllade nu, min som är kvar från mitt fyrpack som smakade sådär var också 11 nov 11.

  -Jimmy

  SvaraRadera
 8. Hej, Patrik här från Cask Sweden, importör av BrewDog till Sverige. Jag kollar upp detta omgående med BrewDog.

  mvh.
  Patrik

  SvaraRadera
 9. Hej igen,

  Har kollat med vårt lager och har stoppat all Punk IPA, på burk med batch 11 / 11, Det kan dock finnas kvar i SB butikerna men de burkar som går ut nu har bäst före 01/12
  Patrik

  SvaraRadera
 10. Skoj att se att det går att påverka när något är dåligt :)

  SvaraRadera
 11. Tack till Patrik för att du uppmärksammar detta. Jag antar att ingen från Systembolaget har hört av sig angående problem med infekterade burkar...

  SvaraRadera
 12. Hej, Jag har inte hört något från Systembolaget, men jag kommer kontakta deras kundservice under dagen och höra med dem om de fått några reklamationer, och berätta orsaken till det och hur returerna ska hanteras.

  Mvh Patrik

  SvaraRadera
 13. Gud vad trött jag blir på systembolagets personal ibland. 90 % av dem verkar bry sig mer vilken BIB som är billigast, eller hur många sofiero de kan kan köpa av nästa lön, istället för ett intresse av olika humlesorter. Eller till och med ölsorter.
  Regeringsgatan 44 här i Stockholm har dock kunnig och trevlig personal. Men den butiken är ju ganska nischad på både öl och vin. Det borde finnas mer sådana butiker, eller kanske mer intresserad personal.

  SvaraRadera