onsdag 1 juli 2009

Devils Elbow IPA

Tisdag eftermiddag i värmen och jag behöver något svalkande. Drar fram en 1-litersflaska Devils Elbow IPA från Howe Sound Brewing . Av någon anledning buteljerar de endast på litersflaskor vilket kan bli lite väl mycket om man ska dricka hela själv. Flaskorna har dock patentkork så det går ju faktiskt att sprida ut en flaska över två dagar om man känner för det.
Jag har tidigare druckit Father Johns Winter Ale från bryggeriet som ligger i Squamish ca 50 km norr om Vancouver. En kryddig julöl som jag gillade rätt mycket och tog med ett par flaskor hem av. 

OK, dags för lite Devils Elbow. En småtrevlig IPA som är klart drickbar men ingen riktig höjdare. Den har en rätt kraftig beska som lägger sig som ett lock i gommen, men tyvärr finns det inte så mycket som kan balansera humlebeskan. Lite för mycket smörkola. Blygsamma citrustoner i smak och doft. Överlag känns det här lite som en brittisk IPA som inte brukar min favorit. Jag dricker upp flaskan för att stilla min törst och sammanfattar. Helt okej, men inte så mycket mer.  
2 kommentarer:

  1. Har du kommit ner till Kalifornien än? Ser fram emot en rapport.. och du glöm inte att ta med massa öl hem som vi kan prova ;)

    SvaraRadera
  2. Nej, har precis varit iväg och fiskat i helgen och ska nu till Victoria på Vancouver Island för att besöka fruns kompis. Tänkte slänga in några bryggeribesök också. Drar till San Francisco nästa vecka och jag ska nog försöka få hem nåt gott...

    SvaraRadera