måndag 20 juli 2009

Russian River Brewpub. Öl i världsklass. Kärlek.

Frun ställde snällt upp och körde hyrbil en dag från San Francisco för att transportera runt mig till lite schyssta ölställen. Första ölstoppet på vår mini-road trip var bryggeripuben hos Russian River Brewing Company i Santa Rosa, knappt 10 mil norr om San Francisco. Eftersom jag ville ha tid att prova så mycket som möjligt hängde vi på låset strax före öppningsdags klockan 11 och var de första att bli serverade öl denna varma onsdagmorgon.
Mindre samplers serverades och jag var inte sen med att beställa in samtliga öl som för tillfället fanns på fat vilket för dagen var:
samt en saison som jag inser att jag inte noterat namnet på...

Ett antal öl i absolut världsklass, några som var riktigt bra, ett par som var "bara" bra och ett fåtal som inte riktigt fick det att rycka till i mina kalsonger. Dagens tre favoriter, utan tvekan surölen Sanctification och Consecration samt dubbel-IPAn Pliny the Elder (undrar om den kan bli mycket färskare än så här, den bästa dubbel-IPAn jag hittills druckit). Blind Pig IPA kommer inte långt efter med en sån härligt skön, grön humlekaraktär och inte heller saisonen som var en riktigt fräsch, somrig öl. Fem öl som jag är otroligt glad att ha fått chansen
att prova och garanterat kommer dricka igen (Pliny och Consecration ligger i resväskan för transport till Götet). De tre "sämsta" var i mina ögon Aud Blonde (intetsägande), O.V.L. Stout (bra smak till en början men med obefintlig kropp) samt Beer Esteam (bismaker som jag inte kommer överens med). Eller...dåliga var de ju inte, men inte så bra som resten.

Även Russian River IPA (smaskig men inte samma klass som Blind Pig), Damnation, Salvation och Perdition smakade bra i skuggan på uteserveringen. Till denna orgie i Russian River-öl åts en pizza som var riktigt bra, men inte i närheten av den underbara meat lovers-pizzan som intogs veckan innan på Canoe Brewpub i Victoria.

Jag skulle gärna ha stannat hela dagen och även nästa dag och druckit öl på puben, men efter knappt tre timmar på Russian River och ytterligare ett par halvpints av Consecration och Blind Pig var det dags att bege sig vidare till nästa anhalt.
En helnöjd Christer och till synes även en rätt så nöjd fru lämnar Santa Rosa för en stunds bilfärd till Petaluma och Lagunitas som skulle visa sig blev ytterligare en av höjdpunkerna på resan.

Om någon har vägarna förbi Santa Rosa, tveka inte att svänga in på 4th Street för att sitta ner en stund och njuta. Så mycket god öl. Kärlek. Tror nästan jag ska gå och öppna en Pliny och drömma mig bort.

7 kommentarer:

 1. Du har faktiskt all rätt att sitta där med stort flin i ansiktet. Låter riktigt trevligt! Hoppas att resan fortsatte lika bra efteråt, jag menar hur fortsätter man efter Russian River?!

  SvaraRadera
 2. Låter som att du har det sweeeet! Consecration hade man ju lätt gett sin vänstra...hrm...ja...vad-som-helst för!

  SvaraRadera
 3. Surölen från Russian River skulle jag faktiskt kunna tänka mig att dricka om jag sprang på dom :)

  Låter som ett sjukt trevligt besök.

  SvaraRadera
 4. Kockrent! fan vad jag vill ut på västkusten! Jag hade inte klarat av att gå därifrån alltså.. Jag kan dricka hur mycket Consecration som helst, mums! Ser fram emot fler rapporter! glöm inte att dricka "Hop Stoopid"!

  SvaraRadera
 5. @Victor: Tar nog hem ett par flaskor Consecration så en liten provning ska vi nog kunna ha under hösten.

  SvaraRadera
 6. *dreggel*
  Ditt flin är så klockrent.. jag vill både ge dig en smäll å krama dig på samma gång..

  SvaraRadera
 7. Helt underbart! Jag vill till USA nu! :)

  SvaraRadera