lördag 19 december 2009

Aphrodisiaque

Eller afrodisiakum på svenska. Ett medel för att framkalla kärlek eller lust. I flytande form helt enkelt en kärleksdryck. Just i detta fall en alkoholhaltig dryck, maltbaserad, en stout med kakao och vanilj.

Ölen liksom etiketten är vacker vacker att titta på. Den är lätt humlad och har således liten humlebeska. En del beska från kakaon, mycket vaniljsmak, tydligen ska det även vara bourbon i denna men det har i alla fall jag lite svårt att känna.
Den här ölen lever kvar länge i främre delen av munhålan, kakaon och vaniljen klamrar sig fast på tungan och gommen på ett riktigt trevligt sätt. Blir nästan lite godiskänsla efter en stund och jag känner mig fräsch i munnen. Det smakar gott.

Återigen en stabil öl från (förmodligen) det i dagsläget bästa kanadensiska bryggeriet, detta var min sjätte öl från de franskspråkiga kanadensarna (De övriga är Blanche du Paradis, Corne du diable, Péché Mortel, Rigor Mortis ABT samt Solstice d'hiver).
Jag verkligen älskar Dieu du Ciels etiketter också. De fullkomligen osar klass!

Lever ölen upp sitt namn? Nja, lite småpilsk är jag kanske efter att ha stirrat på etiketten en liten stund.

6 kommentarer:

 1. Jag tyckte den var god men att kroppen gärna hade fått varit mycket fylligare.

  SvaraRadera
 2. Ganska bra, men lite för mycket vanilj för mig. Vad tyckte frugan ;)

  SvaraRadera
 3. Jag tyckte också at den var god. Var rätt stor skillnad mellan den flaskan jag köpte i Danmark och den som var på fat under porterfesivalen på Bishops. Mycket mer vanilj i fatölen. Föredrog då flaskan.

  Jonte: Vet att du smakade den på festivalen men har du druckit någon flaska?

  Christer: Har svarat på ditt mail ang SF.

  SvaraRadera
 4. Har bara testat den på fat på Bishops.

  SvaraRadera
 5. Är också väldigt förtjust i deras etiketter. Lite edge-iga utan att vara utflippade á la Three Floyds. Snygga 341 ml-flaskor också, tyvärr med skruvkork, så jag kan inte återanvända dem för hembryggning.

  Sedan så är innehållet oftast mycket bra förstås.

  SvaraRadera