Ett av de bästa surölen, defintivt det vackraste, jag fick chansen att prova i San Francisco i februari var Lost Abbeys Framboise di Amorosa, en oud bruin med hallon. Det fanns kvar på fat på City Beer dagen efter de hade haft sin Port Brewing/Lost Abbey Night som jag inte kunde vara med på eftersom jag var i Berkeley på en surölsorgie, mer om det senare...
Vid upphällning får man intrycket av att vätskan är tjock, nästan som en hallonsmoothie. Skummet är obefintligt. Ölen är härligt, gräddigt tjock i glaset med en otroligt vacker brunröd färg. Så jäkla inbjudande! Sen gör det inte saken sämre att det dessutom både doftar och smakar lika gott som det ser ut, surt och sött på samma gång, en intensiv bärkaraktär, världsklass. Framboise släpps på små flaskor på bryggeriet nu på fredag (tillsammans med Veritas 007), förmodligen kommer den sälja slut omedelbart. Säkerligen kommer en del flaskor finnas att trejda till sig för den som har något att erbjuda en amerikansk ölnörd.
I glaset bredvid Framboise på bilden är det Alesmith Lil' Devil, en rätt trevlig ljus belgare som dock bleknade fullständigt i jämförelse med Framboise De Amarosa.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Den ser jävligt ball ut och det låter helintressant. Med lite tur får jag hem en flaska..
SvaraRaderaLåter alldeles underbart det där Christer. Synd att det inte var möjligt för dig att få med någon flaska hem.
SvaraRaderaVackert foto!
SvaraRaderaSnott kortet av mig ser jag :)
SvaraRaderaen close-up av runda 2.. http://iloapp.hookif.se/data/_gallery/public/8/1266663615_resized.jpg?width=1080&height=720
Det där var väl den första ölen vi tog efter jag anlände?
@Bror: Japp, stämmer bra, första ölen var det. Eftersom jag inte tog några kort själv var jag tvungen att "låna" från dig :-)
SvaraRaderaFramboisen ser ju helt underbar ut!
Låter jäkligt gött!
SvaraRadera