torsdag 24 juni 2010

Bryggning: Fett Brett #2

Snart dags att börja laka. I kitteln finns i dag en blivande saison som skall brettas. Lägre alkoholhalt och annan jäst jämfört med sin föregångare. Om den blir bra och hinner bli färdig finns nog risken att den dyker upp på Amylases sensommarölträff i september.

Bilder kommer också snart upp på bloggen på de två senaste ölen, Dubbel-Hopsan! och Spillvatten -10. Dubbel-Hopsan!, en lättare dubbel-ipa på knappt 8% och 100+ IBU, kom på flaska för drygt två veckor sedan och den är riktigt god. Spillvatten som är en rätt välhumlad impstout skall buteljeras i dag, vi får se vad det blir av den.

2 kommentarer:

  1. Hm, titeln fick mig att fundera över om jag någonstans sett en öl med fett i (annat än humleoljor)?

    Fanns det inte ett gång amerikanare som försökt få till rökmalt genom att... på något sätt... körde vörten genom ett filter av bacon eller något sånt galet?

    SvaraRadera
  2. Ha ha! JA, jag har hört om det också, ett antal bryggerier har kört någon "bacon-infused" ale, bland annat Brooklyn Brewery. Jag är nog lite...skeptisk till det hela. Det finns även i vinvärlden.

    SvaraRadera