fredag 22 januari 2010

Hoegaarden Rosée

Satt och tittade på handboll på TV för ett par dagar sedan. Blev sugen på något lätt och svalkande, men i kylen fanns bara några bombers med blandade barleywine och ett par tunga stouts. Samt en bortglömd liten burk med Hoegaarden Rosée. Ja okej då, det är väl bara att öppna och hälla upp. Jag köpte två burkar när den släpptes i juni förra året. En stor del av innehållet i den första fick bekanta sig med glufs-glufs i slasken, men alla förtjänar ju en andra chans...

Ölen är faktiskt lite småvacker när den landar i glaset och producerar ett lätt, fluffigt skum som dock rätt snabbt sjunker tillbaka och endast efterlämnar lite skumrester på glaskanten. Men doften är inte angenäm, det doftar...vått damm. Ja, precis som en gammal dammhög som nyligen sprayats med vatten. Smaken är inte särskilt mycket bättre, jag associerar fortfarande till samma dammhög, lätt hallonsmak, samt en lustig, konstgjord sötma. Nej fy, hoppas att slasken är törstig!

Riktigt så här dålig minns jag den inte. Den gick i alla fall (nästan) att dricka i somras, men den här unkna, hemska dammdoften och smaken var verkligen vidrig!

1 kommentar:

  1. Slösa inte bort goa fruktöl - you not worthy // Nisse666

    SvaraRadera