torsdag 14 januari 2010

San Francisco Beer Week 2010

Det har varit blogg-lugnt ett tag nu och det är inte på grund av jag gått och blivit nykterist. Helger och ledigheter och resande har dock gjort att det inte blivit så mycket fokuserande på ölfronten.

Nu är det fullt fokus på planering av årets första ölhändelse för min del, San Francisco Beer Week som håller på mellan 5-14 februari. För att inte missa något kommer jag vara på plats 4-15. Programmet håller på att fyllas på för fullt och man räknar med att det kommer finnas runt 200 officiella programpunkter. Trots att spektaklet heter San Francisco Beer Week ingår en massa event i stora delar av Bay Area, från Santa Rosa i norr till San Jose i söder.
Ingen som är sugen på att hänga på? Som det ser ut nu kommer jag vara solo fram till 9 februari då bror kommer och fyller på för resten av veckan.

Jag håller på att göra ett personligt schema som säkerligen kommer förändras en hel del i takt med att fler programpunkter läggs in (http://www.sfbeerweek.org/schedule), några saker som jag dock med säkerhet kommer närvara på är:

Double IPA Festival på The Bistro, Hayward. Ett 50-tal av västkustens bästa dubbel-IPOR på fat! Mmmmm....
Pliny the Younger Release Day på Russian River Brewpub. Samtidigt släpps en ny batch Supplication samt Sanctification som är jäst enbart med Brettanomyces. Pliny väntas finnas till försäljning endast under några dagar efter den släppts.
SF Beer Week Opening Gala. Invigningsfest med SF Brewers Guild där festivalens officiella öl presenteras, en fatlagrad Imperial Common som bryggts till galan av medlemmarna i SF Brewers Guild. Dessutom finns ett 30-tal bryggerier på plats och serverar nyheter, rariteter och annat gott.
Celebrator Beer News Anniversary Party. Avslutningsfest 14 februari med mycket av det bästa från traktens bryggerier.
Barleywine Festival på Toronado
Sour Fest hos Triple Rock Brewery and Alehouse, Berkeley
South Bay Brewer's Showcase hos Tied House Brewery, San Jose. Bryggerierna i South Bay och Santa Cruz presenterar det bästa de kan erbjuda.
Anchor Brewing Co, bryggeribesök.
Brewer's Dinners. Utbudet är stort, får se vilka som hinns med.
Meet the Brewer. Ska försöka lyssna på bryggarna och dricka öl från Allagash, Russian River och några till.

Listan kan göras mycket längre så det blir nog svårt att hinna med allt man vill på "bara" 10 dagar. Som sagt, vill nån hänga på och göra mig sällskap är det bara att boka flyg! Annars berättar jag i efterhand hur det var.

4 kommentarer:

 1. Gissa om man blir sugen på att åka över. Tyvärr har man jobb, inga pengar samt knodd på väg så det blir inget av det. Väntar dock med spänning på en rapport.

  SvaraRadera
 2. Hade du nämt det här ett par veckor tidigare hade jag förmodligen hängt på. Nu har jag redan en resa bokad under den där tidsrymden så man får avstå. Kanske nästa år ?

  SvaraRadera
 3. @Baggen: Eller varför inte San Diego Beer Week i november!

  SvaraRadera
 4. Strö inte salt i såret Christer! Det är tungt som det är att missa detta event utan dina listor på allt roligt som händer under festivalen. :) Du får ha det trevligt och köp med mycket gott hem.

  San Diego Beer Week i nov låter som något jag gärna är med på.

  SvaraRadera