lördag 24 december 2011

Julens drycker - Amerikanska godsaker m m

I år får julölen (om man räknar bort de flaskor Jämtlands Julöl som kommer konsumeras) kliva tillbaka ett steg och i stället låta en symfoni av andra drycker stå i rampljuset.
Några öl ska i all enkelhet delas med bror i de djupa, snöklädda Jämtländska skogarna.
Från Göteborg är det mest amerikansk öl som letat sig ner i årets julsäck, samt ett par hembrygder från Beerwell-imperiet.
Bror har också fått med en högklassig blandning av surt, sött, beskt, ljust och mörkt (bland annat Cascade Apricot, Firestone Walker Double Jack, St Bernardus 12 och en massa annat godis...). Det är nog ingen risk att Överjäst tvingas lämna julbordet törstig i år.

God jul!

3 kommentarer:

 1. Var det något öl som stack ut rejält åt det positivare hållet?

  SvaraRadera
 2. CBS var riktigt bra, likaså Cascade Apricot. Hunahpu´s var helt suveränt god...mmm...tillhör definitivt topp 10 av alla öl jag provat.
  Största besvikelsen så långt är nog Arthur från Hill Farmstead. Inte dålig på något sätt...bara lite tråkig.

  SvaraRadera
 3. Ska bli intressant att prova Hunahpu´s på provningen efter nyår. Är det vanliga Oil Of Aphrodite som vi provade sist? Och så ser jag att du hade fler av Luscious, den var ju riktigt god senast:) Sedan är riktigt sugen att prova CBS någon gång. Hur var Captain Lawrence Rosso e Marrone? Vi har ju den på listan över öl till framtida provningar.

  SvaraRadera