söndag 14 mars 2010

En heldag på jobbet...


...men en rätt okej dag! Ska man sitta på jobbet en lördag är det mycket trevligare att dricka öl än att sitta och slita framför datorn. I går samlades Dempa, Rojo, Weine och undertecknad för att dofta på, prata om och framför allt dricka ett gäng blandade öl. Totalt 13 köpeöl och 8 hembrygder hanns med under de cirka åtta timmar vi satt till bords. En hel arbetsdag.

Kvällen innehöll en hel del toppar, några dalar och ett par besvikelser. Min rangordning av de tio bästa:
1 Fifty Fifty Eclipse Imperial Stout 2009 (Elijah Craig-fat)
2 Dark Lord 08
3 Cuvee de Tomme
4 Seven Imperial Stout, Bordeaux barrel
5 Uberhoppy
6 Beer Hop Breakfast
7 Black Xantus
8 Seven Imperial Stout, Niepoort barrel
9 Cohoho Imperial IPA
10 3767 Belgian IPA with Brett

Precis utanför topp tio, men riktigt goda och stabila öl, hamnar Hopsan! och Thornbridge Bracia. Aprihop från Dogfish Head var lite...tråkig...inget fel på den och säkert en bra gräsklipparöl. Obliteration VI från Midnight Sun, en dubbelipa med enbart Summit-humle, var väldigt skum. Jag kom inte alls överens med den, smakerna var nästan obehagliga.

Kul med så många hembryggder tillsammans med de kommersiella bryggerierna. De åtta hemgjorda för kvällen:
Fabrikör Ekstedts Ordinarie Bitter
Fabrikör Ekstedts Havrestout
Godzilla
Hopsan!
Saison #1
Fett Brett
Hamner
Baggens Mumsiga Julöl

Av dessa uppskattade jag den mumsiga julölen och Hopsan! mest. Kunde också konstatera att min Saison (som tyvärr är rätt spritig i smaken och för stark för att vara en saison är den också, ca 8.4 %) som fått efterjäsa med brettanomyces i tre månader har utvecklats från en medioker öl till att bli både intressant och god. Hamner och Fabrikör Ekstedts Havrestout var okej. Godzilla har inte blivit bättre med lagring, men heller inte sämre. Lågalkoholsbitter var ingen höjdare den här kvällen. Lite roligt var att Hopsan! inte alls behövde skämmas för sig när en andra flaska öppnades efter att både Dark Lord och Eclipse inmundigats.

En perfekt avslutning på kvällen blev Cuvee de Tomme från Lost Abbey, en riktigt elegant suröl som öppnades på initiativ från Rojo, som så många gånger svurit över de hemska felsmakerna som han tyckt surölen representerar. Tack ska ni ha för en suverän lördag på jobbet!

Edit: Glömde att jag öppnade en hembryggd mango-papaya-wit också under kvällen.

4 kommentarer:

 1. Stort tack för igår, mycket trevligt!
  Kände mig ganska nöjd när jag kom hem, och en liten måltid och hel natts sömn på det så vaknade jag som en hel människa vid 11 i förmiddags ;)

  Nästa gång får jag stanna och hjälpa dig städa..

  SvaraRadera
 2. och en av de snabbaste dagarna på jobbet, tiden flög fram.

  Mycket trevligt!

  SvaraRadera
 3. Vissa jobb är helt klart trevligare än andra. :)

  SvaraRadera
 4. Jomen tack och varsågod. :)

  SvaraRadera