tisdag 2 mars 2010

Ställa upp i SM?

24 april avgörs SM i Hembryggd Öl 2010, för första gången på 10 år i Göteborg. Min egen hembryggarkarriär är inte särskilt lång och förra året var det inte aktuellt att ställa upp med några brygder, jag hade helt enkelt inte någon öl som jag riktigt kunde stå för. I år känns läget bättre och jag hade tänkt ställa upp med öl i tre klasser: 4B India pale ale, 7D Porter sam 11C Modifierade öl (tror jag i alla fall). Något osäker på om min supersaison med brettanomyces och som också torrhumlats passar bäst i klass 11C eller om den funkar i klass 9J Supersaison.

IPA:n och portern bryggdes 22 och 23 januari och tappades på flaska för en vecka sedan, saisonen bryggdes i oktober och har stått och gottat sig med brett sedan i början av november. Lite humle fick gå med sista veckan innan även den kom på flaska för en vecka sedan. Jag har inga förhoppningar om framskjutna placeringar i SM för någon av ölen, men det ska bli skoj att få en bedömning på sina alster. Jag kommer dock inte att ställa upp med något i folkets val, mitt lilla lägenhetsbryggeri producerar i dagsläget inte så pass mycket att det känns meningsfullt.

Är det någon annan som tänkt ställa upp i SM för första gången? Eller några gamla rävar som varit med hundra gånger innan?

Vi syns 24 april i Göteborg!

7 kommentarer:

 1. Jag kommer ställa upp för första gången. Blir en honungs-porter och en dubbel IPA. Ska prova dubbel-IPAn idag och se hur den blivit. Ska bli riktigt skoj men vi satsar framförallt på folkets val. Ska bli intressant att se hur det är att stå på andra sidan och servera öl :)

  SvaraRadera
 2. Jag la förresten till dig på min blogglista. Hade helt missat den här bloggen.

  Ha det gött!

  SvaraRadera
 3. Vi kommer komma upp från Helsingborg för att deltaga för första gången. Skall bli spännande.

  SvaraRadera
 4. Jag kommer också ställa upp för första gången. Men det blir också enbart i domartävlingen. Blir nog en modern svensk lager, en veteöl med björnbär samt en stout med kaffe och ekspån.

  Peter M. Eronson
  http://fatflaska.blogspot.com

  SvaraRadera
 5. Funderar på domartävlingen för första gången, men infon är ju ganska knapphändig. Tidigare år verkar man ha kunnat lämna sina flaskor på Drakens i Mölndal och sen skickades de upp till Stockholm.

  Men i år verkar det som man kanske måste skicka upp sina flaskor själv. Då är frågan om det verkligen kommer bli av för min del...

  SvaraRadera
 6. Jonte: Vadå, är inte SM i Göteborg och likaså domartävlingen??

  SvaraRadera
 7. Vi är ett gäng från Värmland som oxå skall till
  Götet på SM.Har själv en IPA med.
  Vi ska va med i både FV och domartävlingen
  MVH Sigge

  SvaraRadera