söndag 28 mars 2010

Öltips i New York?

På torsdag tar jag med frun över pölen för en vecka i New York. Hennes julklapp från undertecknad. Vi ska bland annat gå på ett par musikaler på Broadway, frun älskar musikaler. Hockey i Madison Square Garden blir det också, det gillar jag. TV-publik ska vi vara också, på inspelning av Martha Stewart Show och det är inte jag som tagit initiativet till det. Naturligtvis blir det även tid för lite ölrelaterade aktiviteter. New Beer Distributors och Rattle 'N' Hum är inbokade, men det kommer finnas tid till mer ölorientering. Någon som har tips på pubar, ölbutiker och andra öletablissemang? Gärna lite anoorlunda och/eller utanför Manhattans citykärna.

7 kommentarer:

 1. The House of Brews har bra annorlunda sortiment av öl på fått, The Gingerman tycker jag har bättre öl den Rattle'N'Hum och jag gillar The PonyBar som byter deras öl på fått nästan dagliga. Ommegang bryggeri är vart ett besök

  SvaraRadera
 2. Jag flyger dit med frun på fredag. Ska bara vara där fyra nätter. Första besöket för mig. Ska på Rattle 'N' Hum antagligen samt Gingerman och Blind Tiger. Rattle 'N' Hum har en Bear Republic IPA Night samma dag jag landar.

  SvaraRadera
 3. @Fajanen: Vi kanske ses på Rattle 'N' Hum på fredag då, jag tänkte dra dit och dricka lite västkustöl från Bear Republic.

  SvaraRadera
 4. Ja, vi kanske ses där. Ska försöka ta mig dit.

  SvaraRadera
 5. Förutom de guldkorn som nämnts så är dba, Hop Devil, Croxley Ales, Jimmys no 43 och Standings schyssta ställen i East Village och Stanton Public och Spitzers Corner i Lower East Side. Upper West Side har en del schyssta kvarterspubar med bra utbud, t ex the George Keely. Bryggpuben Heartland som finns på fem ställen på Manhattan har en del pärlor. I Brooklyn har du Waterfront Ale House och Brazen Head på Atlantic Avenue nära Brooklyn Heights. Williamsburg, Brooklyn har en hög ställen också; Gutter (bowling och öl), Spuyten Devil och Barcade (arkadspel och öl) exempelvis. På Bedford Avenue, Williamsburg ligger flera pubar med ok utbud. Överhuvudtaget har väldigt många "vanliga" barer extremt bra ölutbud, med svenska mått mätt

  SvaraRadera
 6. Tack ska ni ha för tipsen! I alla fall en handfull ställen ska nog försöka hinnas med. Dags att dra sig till flyget.

  SvaraRadera
 7. Vet inte om du är inne och läser här nu men det var trevligt att stöta på dig igår även om det blev väldigt kort. Hoppas du fick en trevlig fortsättning på kvällen. Själv blev det en avslutning på Heartland Brewery. Tog en oatmeal där som var ok.

  SvaraRadera