torsdag 1 oktober 2009

Kaggen -07, OG 1009???

Ja precis. Jag har druckit Kaggen -07 på flaska några gånger nu. I kväll på Rover var dock första gången jag såg "OG 1009" på etiketten, och min undran är naturligtvis om detta tryckfel finns på samtliga flaskor buteljerade december 2007?? Nåväl, en flaska Kaggen delades med mina Agera-ägar-kollegor till desserten, choklafondant med vaniljglass, en riktigt fin kombination.

Chefen bestämde restaurang efter dagens ägarmöte och jag kan ju inte direkt påstå att jag blev besviken när valet föll på Rover (med förutsättningen att jag skulle välja öl till alla, något som jag inte riktigt tycker om när jag inte riktigt vet vad alla gillar). För egen del öppnade jag med en Oppigårds 7th Anniversary Ale, något jag också rekommenderade till två av mina kollegor. En som ville börja lite lättare fick en Avenyn Ale och för en chaufför blev det en alkoholfri Jever Fun som han tycktes uppskatta. Den sista i sällskapet fick beställa en lager på fat helt själv.

Oppigårds följdes av en René Cuveé från Lindemans som jag faktiskt aldrig provat innan (egentligen ville jag ha en Hanssens Oude Gueuze eller något från Cantillon...men det fanns inte) René Cuveé var dock en fin ny bekantskap, kändes nästan som att dricka en fin champagne, dock med lite mer djup än en champagne. Surölen följdes av en Gordons IIPA från Oskar Blues till maten. Tyvärr kändes den rätt trött, inte alls samma fräscha humledoft som hos smakprovet som Great Brands bjöd på under mässan.

Efter maten avslutades det med Peche Mortel och en Stone Ruination Ale, samtidigt som kollegorna fick sig några kupor Never mind the Bollox från Dugges, väldigt uppskattat.

Kvällens höjdpunkt: Att få bjuda på Kaggen till fyra personer som aldrig provat den innan, inte vet vad det är för något. Mina ägarkollegor har dock vett att uppskatta livsnjutningar, så samtliga imponerades av de stora smakerna och djupet i Kaggen

2 kommentarer:

  1. Maste ju vara OG 1109 som avses!

    SvaraRadera
  2. Haha, svårt att få någon alkohol alls med OG på 1009 om de på bryggeriet nu inte hällt i brännvin...
    Blir snart till att man testar er Pale ale, tänkte ordna en provning rätt snart med en massa hembryggt. :)

    SvaraRadera