lördag 31 oktober 2009

Dansk frukoststout på fat, en halv besvikelse

Det har blivit väldigt mycket förvärvsarbetande den senaste tiden och pubbesöken har blivit få. I torsdags lämnade jag dock kontoret vid femtiden och tyckte det var dags att besöka Reza på Tre små rum och se om han hade något nytt spännande. Och visst hade han det! Mikellers Beer Geek Breakfast på fat, kul! Reza hällde upp ett glas under tystnad och iakttog mig när jag tryckte ner näsan långt ner i glaset, doftade, smakade...och...jag vet inte, det var absolut inget fel på ölen, men den kändes nästan lite vattnig och inte alls lika rund i smaken som jag minns den. Reza höll med och han var lite upprörd då han inte riktigt var nöjd med faten han hade fått levererade.
Eftersom jag har ett par flaskor hemma var jag tvungen att öppna en när jag kom hem och den var precis lika god som jag mindes den. Har Mikkeller kanske ändrat i receptet? Eller är det bara en mindre lyckad batch? Är den bryggd på samma bryggeri som tidigare?

Jag som älskar suröl ser fram emot fler Cantillon-öl hos Reza. Han försöker få både fat samt en stor del av Cantillons sortiment på flaska. Jag går gärna dit och dricker upp de härliga surisarna!

3 kommentarer:

 1. Låter synd. BGB är annars ett fantastiskt öl... synd att jag inte druckit det på över ett år.

  Om det kommer in Cantillon-öl på fat blir det svårt att motstå ett Gbg-besök. Vore gott med något surt och jävligt :)

  SvaraRadera
 2. Cantillon på fat, mums! :)

  SvaraRadera
 3. Med tanke på den enorma bottensatsen som finns i flaskorna, kanske fatet behöver roteras ibland för att få ut all smak? Jag har varit med om liknande för ett par wit och weissbier.

  SvaraRadera