lördag 14 november 2009

Ny gourmetpub i Göteborg?

Promenerade runt i centrala Göteborg i dag tillsammans med frun. Runt lunchtid började magen kurra och vi beslutade oss för att leta oss ifrån stråket kring Avenyn för att få oss något att äta. På Vallgatan 8 ramlade vi över en blivande "gourmetpub", i lokalerna som innan huserade Warehouse #2 och innan dess restaurangen Jord. Shoppinglunch serverades, för egen del del blev det oxbringa med äpplen och senapssås och frun valde dagens fisk, lubb. Fick en pratstund med krögaren (som jag för övrigt redan glömt namnet på...varför ska det vara så svårt med namn ibland?) som kort förklarade idén med det nya stället "På hörnet": En pub med spännande öl kombinerat med högklassig mat. Låter spännande tycker jag. En pub som satsar på högklassig restaurangmat med passande öl till. Finns vad jag vet inget liknande ställe för tillfället i Göteborg. Vi får väl se vad det blir. Alkoholtillståndet är inte klart ännu och puben/restaurangen beräknas öppna om ett par veckor, tills dess är det lunch med vatten eller lättöl som gäller. Kvaliteten på lunchmaten lovar gott och om de lyckas få dit passande öl också kommer jag göra ett besök om några veckor. Med tanke på antalet installerade kranar (4 st) bör de flesta ölen bli på flaska. Ja, hm, vi får väl se.

4 kommentarer:

 1. Hmm, ni pratade aldrig om vad de hade tänkt ha för inriktning på ölen? Leverantör för fatölen tex? Sånt kan ju säga rätt så mycket, jag menar ett "Carlsberg" till svar på den frågan och man lär ju inte rusa dit :/

  Annars låter det nice, hoppas på något bra!

  SvaraRadera
 2. Nej, han kändes lite stressad så jag struntade i några mer ingående frågor. Tänkte gå dit när de kommit igång och se vad det är för något.

  SvaraRadera
 3. Intressant, får följa upp detta.

  SvaraRadera
 4. Letade upp dem på nätet:
  http://pahornet.gastrogate.com/

  Verkar väl lite överreklamerat i sin beskrivning tycker jag. Maten och pilsnern följer inte upp den inledande beskrivningen av stället.

  SvaraRadera