söndag 31 maj 2009

Rogue Chocolate Stout

Rogues Chocolate Stout kommer som tillfällig nyhet på bolagets mitt-i-månaden-släpp i juni. Jag har inte provat den förut och hade nog tänkt köpa en flaska eller två. Blev sugen i går och tog in en bomber hos Reza på 3 små rum. Doften var verkligen underbar, härlig mörk choklad, nästan som Choklat från Southern Tier, svag ton av kaffe och brända karameller. Åh vad gott det här ska bli, tänkte jag, bara för att sen känna att ölen dör direkt vid första klunken... Den känns bara väldigt platt och tråkig och det som de sköna dofterna utlovar finns inte alls i smaken. Om öldrickande gick ut på att dofta i glaset och sedan hälla ut ölen skulle den här få ett toppbetyg. Men nej, den här kommer jag inte att köpa 15 juni. Bjöd bort några smakprov och kunde inte med att dricka upp. Fick i stället bli lite Behemoth och sedan en avslutande Boon Geuze för att runda av kvällen som började med en spännande ost- och ölprovning med Dugges bärsklubb. Gick hem rätt tidigt eftersom jag hade tänkt brygga två öl i dag som blev till en på grund av tidsbrist (var kanske något av en tidsoptimist då jag tänkt brygga två öl, jobba en stund och hinna bli bortbjuden på middag...) En IPA med Chinook, Centennial och Cascade-humle blev det i alla fall. Kaffestouten med choklad från Afrika får jag ta en annan dag.

3 kommentarer:

 1. Trist att Rogue Chocolate Stout inte var bättre än så! Jag har sett fram emot släppet den 15 juni, just för denna öls skull.

  Köper en ändå och hoppas att din flaska var misshandlad eller något unikt.

  IPAn låter lovande, inte helt olik en High Five? Hur gick det med bryggningen? Bilder?

  Jag ska göra en ale med Chinook och Centennial som jag sätter mycket hopp till, men får göra den nästa vecka när jag har mer plats i ölkylen och kanske har mig en stoooor kastrull att koka i :)

  Daniel

  SvaraRadera
 2. Blev också en aning besviken på Rogue Chocolate Stout. Tyckte dock inte att den var jättedålig, men lite för tunn och klen i smaken.

  IPA´n låter spännande. Vi kanske kan byta lite hembryggder nån gång?

  SvaraRadera
 3. Thanks for your very meaningful article for the colorful life, let me bring you a glass of classic wine with the best quality.

  SvaraRadera