fredag 15 maj 2009

Världens bästa öl!


Varför har ingen talat om för mig att det finns öl som smakar så här? I många år har jag lurats att köpa dyra, konstiga öl som smakar citrus, persika, choklad, rök, kaffe, koriander, jäst, pepparkakor, stall och en massa andra konstiga saker. I går provade jag (äntligen) Coors Light som har en sån där häftig etikett som ändrar färg när ölet nått rätt serveringstemperatur. Det verkar vara inne med såna för jag har sett flera öl som har det. För just Coors Light är det bergen på etiketten som ska ändra färg från vitt till blått när ölen har uppnått perfekt temperatur. Tyvärr blev det inga blå berg i kylskåpet så flaskan fick åka in i frysen en stund innan servering för att bli kall nog. Vid upphällning presenterade sig en ljus, klar, i princip doftlös vätska (till skillnad mot det jag lurats att dricka innan som doftar allehanda konstiga saker och till och med kan ha grums och jäst i sig!) och som det smakade sen! Rann rakt ner i magen utan konstigheter! Innan Göteborgsvarvet i morgon tänker jag gå ner till Systembolaget på Linnégatan och köpa alla flaskor som finns kvar där innan fler inser samma sak som jag gjorde i går. Ska bli gott med några Coors Light i morgon kväll efter att ha släpat runt kroppen i 21 km, i stället för att tvingas dricka Hop 15, Old Ruffian, Yulesmith eller nåt annat konstigt!

9 kommentarer:

 1. Finns vissa likheter mellan våra senaste inlägg. Jag får ge mig på den här ölen aom du så varmt rekomenderar någon gång.

  SvaraRadera
 2. Nu måste du ha ramlat och slagit i skallen eller nåt? ;)

  SvaraRadera
 3. Bra där, att du insett denna gåva till mänskligheten. När du ska göra dig av med all konstig öl som smakar en massa kan jag ta dem, så du slipper besväret att stå och hälla ut dem i vasken.

  Daniel

  SvaraRadera
 4. Äntligen en till som tycker som jag. Jag tycker en Coors Light är en underbar öl att dricka ett par av i solen en skön sommardag eller bara till lite kött.

  det är av en anledning Heineken anses vara världens bästa öl och det är för enkelheten. humlebomber eller tunga stouts i all ära men de är inte lättillgängliga - om än underbart goda att dricka när man lärt sig. Inte heller något man dricker 5 av i rad en varm sommardag.

  SvaraRadera
 5. Satan vad törstig jag blir!

  SvaraRadera
 6. Visst är den härlig. Mycket bättre än ex Slottskällans lager eller en Weihenstephaner när man vill ha något svalkande ute på balkongen. Eller kanske inte.

  SvaraRadera
 7. Själv drar jag mer mot de tunga grejerna - favoriten är givetvis majsbomben Miller!

  SvaraRadera
 8. Haha bra inlägg! Själv var jag bara tvungen att testa lite Heineken ice cold på mässan, det är ett mästerverk. Nej föresten det är det inte, men den var kall.

  SvaraRadera
 9. Jag tycker Bud light är en av världens godaste törstsläckare. Men bara på en uteservering i New York. Fan nu kommer jag ju få äta upp den oxå...

  SvaraRadera